Türkiye’de sadece Balıkesir yöresine özgü olan bu peynir Mihalıç, Mihaliç, Mahalıç, Manyas Peyniri gibi isimlerle anılır.
Aslı oldukça tuzludur, ancak günümüzde insanların tuzdan kaçışı nedeni ile bugün az tuzlusu oldukça rağbet görmektedir.
GÖNDERİM ŞEKLİ;
Yöresel Türk peyniri çeşitlerinden olan Mihaliç Peyniri örneksiz lezzeti, sert ve gözenekli yapısı ile birçok değişik halde tüketilebilir.
Kahvaltılarda, ana ve ara öğünlerde rahatça tercih edilebilen mihaliç peyniri; tostlardan makarnalara, salatalardan hamur harcı işlerine kadar değişik tüketim yöntemleri ile öne çıkıyor.
Mihaliç peyniri, rahat rendelenebilmesi bakımından sofraların vazgeçilmezlerinden olan tarhana ve domates çorbası benzer biçimde çorbalar ile tüketilebilir.
Mihaliç, oldukca leziz olmakla beraber yüksek gıda değerleri ile bütün aile bireylerinin, peynirin sunmuş olduğu sağlıktan faydalanmalarını sağlar.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.